Limburg heeft meer water dan alleen de Maas


Veel Zeeuwen gaan naar Limburg op vakantie.Als u in Noord Limburg bent en u wilt hier ook eens een hengeltje wilt uitgooien, lees dan eens dit stukje over "Het Wanssums ven"


Klik op foto voor een filmpje van de Visvijvers van H.S.V. het Alvertje.

Als visser ben je altijd op zoek naar viswater. Op weg naar Wanssum een dorp verder op stond een bord visvijver, rij maar door zei mijn vrouw want daar vind jij toch niks aan toch? Op de terug weg zijn we natuurlijk gaan kijken en wat ik daar zag was onvoorstelbaar, prachtig aangelegde visvijvers met mooie stekken en heel veel groen er rond. Bij de inrit een parkeerplaats met alle informatie over de visvijvers en vergunningen (ook dag & week).
het leuke is dat er een speciale jeugdvijver is (zie kaart en foto).
Hier mag alleen met een gewone hengel worden gevist en tot 16 jaar.Vijver 1 & 2 zijn voor de karpervissers en de dag en week vergunningen. Het was hier ook prachtig en er waren veel vissers toen ik daar ging kijken. O ja er is ook een toilet, die nog fatsoenlijk is ook.Aan 1 van de vissers vroeg ik of hij misschien lid was van de vereniging en dat bleek zo te zijn.Per toeval bleek het ook nog 1 van de vaste bewoners te zijn van het park waar we verbleven en zo raak je snel aan de praat natuurlijk.Maar eerst heb ik hem mijn complimenten gegeven voor deze schitterende lokatie die voor de leden ook het nodige onderhoud met zich mee zal brengen alleen het gras maaien is volgens mij hier al een dagtaak.Alles wat je zag was stak gemaaid nergens distels of ander onkruid te bekenen. De vijvers zijn ook nog eens allemaal eigendom van de vereniging die ongeveer 1000 leden telt ( geen kleintje dus). Er komt nog een vijfde vijver en nog een parkeerplaats dan hebben ze er 3 en kan je bij elke vijver parkeren. Als dit gerealiseerd is dan is het project helemaal af. Nou voor mij was het al helemaal af.
Op de foto is het nog kaal bij vijver 3 en 4 maar ook hier staat nu gras en zijn diverse struiken en bomen aangepland zoals je hier ziet. verder nog verschillende foto's van deze prachtige locatie in Noord-Limburg. Als u in de buurt vakantie viert en graag een hengeltje uit gooit of fanatiek karpervisser bent dan moet u hier heen. Er is altijd wel een plekje uit de wind dus moeders kan ook mee, lekker in de zon met een boekje, (wel graag met broekje) ander let er niemand meer op z'n dobber. Over een dobber gesproken, ik heb ook nog een Polaris achter gelaten voor 1 van de leden (ook hier nog nooit van gehoord). Die zelfde avond heeft hij hem geprobeerd op het park de Witte Vennen waar hij woont. Ik zat aan de overkant te vissen en na een vis te hebben gevangen riep hij het werkt hoor!! Dat wist ik wel natuurlijk, even later stond hij weer klaar voor een worp, toen hij ingooide hoorde ik de lijn breken.,Ik dacht daar gaat zijn polaris maar hij wist hem nog redden. Later die avond hebben we nog even staan praten over het meer en de visvijvers van zijn vereniging het Alvertje.
Natuurlijk heb ik hem nog een kaartje van de site gegeven
(elke bezoeker is er 1).

Zelf heb ik ook nog even gevist op 1 van de vijvers donderdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur. Ook hier niets gevangen maar het clublid en zijn maat kwamen nog voorbij op weg naar hun auto. Zij hadden meer geluk, brasem en zeelt bijna 10 kg in totaal.Maar de zeelten waren aan de zware kant dus dan kom je al gauw aan dit soort gewichten natuurlijk. Ook zag ik nog een aankondiging hangen op het verbod van tijgernoten. Deze was ingesteld omdat er diverse dode karpers waren aangetroffen die na onderzoek vol met tijgernoten bleken te zitten.

Dit zou op zich geen kwaad kunnen ware het niet dat ze niet waren voorgeweekt en dus onverteerbaar zijn, toch jammer dat mensen die eigenlijk niet weten hoe om te gaan met zulk aas dit toch gebruiken.Met ander aas kan je trouwens prachtige karpers vangen in deze wateren kijk maar op hun site, daar staan prachtige exemplaren op.Veel succes met het vissen nog van de zomer, en als je in Limburg bent dan weet je waar je naar toe moet.
Groet Peter.